Ana Sayfa Muhasebe Nakdi sermaye artışından kaynaklanan indirim hakkımın kullanmadığım kısmını hangi dönem geçici vergide...

Nakdi sermaye artışından kaynaklanan indirim hakkımın kullanmadığım kısmını hangi dönem geçici vergide indirim yapabilirim?

840
0

5520 sayılı Kurumlar Vergisi KanunununDiğer indirimler” başlıklı 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde; sermaye şirketlerinin ilgili hesap dönemi içinde, ticaret siciline tescil edilmiş olan ödenmiş veya çıkarılmış sermaye tutarlarındaki nakdi sermaye artışları veya yeni kurulan sermaye şirketlerinde ödenmiş sermayenin nakit olarak karşılanan kısmı üzerinden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından indirimden yararlanılan yıl için en son açıklanan “Bankalarca açılan TL cinsinden ticari kredilere uygulanan ağırlıklı yıllık ortalama faiz oranı” dikkate alınarak, ilgili hesap döneminin sonuna kadar hesaplanan tutarın %50’sinin kurum kazancından indirilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Mayıs 2018,de yapmış olduğumuz sermaye artış tescilinden 42.000 TL indirimimizin 31.400 TL’sini 2018 son geçici vergi döneminde kullandık. Kalan 10.600 TL indirim hakkımızı 2019 ilk dönem geçici vergi beyanında kullanabilir miyiz, yoksa yine 2019 son geçici beyannamede mi kullanmalıyız?

2019 son geçici vergi beyannamesinde kullanılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

A.Ş. bağlı ortaklığına nakdi sermaye artışı amacıyla verdiği para için nakdi sermaye artışı indiriminden kendisi mi yararlanır yoksa bağlı ortaklığı mı?

 

 

 

Nakdi Sermaye artışından kaynaklanan faiz indirim oranı kaç yıl uygulanacaktır?

 

 

 

Taahhüt edilen nakdi sermayenin ödenmesi sonrası yapılması gereken bir işlem var mıdır?

 

 

Önceki İçerikGeriye dönük dövizli cari hesap bakiyeleri için kur faturası kesilebilir mi?
Sonraki İçerikDefter beyan sisteminde iki ayrı ilde gerçekleştirilen işlerin takibini nasıl yapacağım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz