Ana Sayfa Vergi Dar mükellefler yapmış oldukları teslimlere istinaden düzenleyecekleri faturalarda KDV hesaplamalı mıdır?

Dar mükellefler yapmış oldukları teslimlere istinaden düzenleyecekleri faturalarda KDV hesaplamalı mıdır?

Hasılat esaslı kazanç sisteminde geçici vergi birinci sınıf mükellefi adına nasıl beyan ederiz?

476
0

Dar mükellef bir kurum, Türkiye’de mukim A şirketinden Türkiye’de bulunan bir malı alıp yine Türkiye’de mukim B şirketine satmak istemektedir. Teslim Türkiye’de yapılacaktır ve KDV’ye tabidir. Herhangi bir istisna söz konusu değildir. Bu durumda dar mükellef kurum için gerek KDV gerek kurumlar vergisi mükellefiyeti ve belge düzeni ne olacaktır? Dar mükellef bu alım-satım işlemini bir defaya mahsus olarak gerçekleştireceği için şirket ya da şube kurmak istememektedir

Türkiye’deki teslimi kim yaparsa (Tam/Dar fark etmez) yapsın KDV hesaplanır.

Dar mükellefin tanımı Türkiye’deki faaliyetlerinin vergilendirilmesidir. Gerekli mükellefiyetler kurulur, yükümlülükler yerine getirilir. Şube veya merkez olmadan bu işleri yapamaz. Vergileme de keyfilik olmaz. Zorunluluk olur.

Hasılat esaslı kazanç sisteminde geçici vergi birinci sınıf mükellefim adına nasıl beyan edilir?

GV mükellefi olana Hasılat esaslı vergilemede Geçici vergi beyanname formatının Vergi bildirimi bölümündeki satır doldurularak verilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Dar Mükellefler sadece Türkiye’deki gelirlerini beyan edecektir.

Dar mükellef olan kurumlar %5‘lik vergi indiriminden faydalanabilir mi?

Dar mükelleflerin Türkiye’de açtıkları irtibat bürolarının vergilendirilmesi nasıl yapılır?

Önceki İçerikTürkiye genelinde konut satışları Mayıs 2020’de bir önceki yılın aynı ayına göre %44,6 azaldı
Sonraki İçerikReeskont İşlemlerinde Uygulanacak İskonto Faiz Oranları Değiştirildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz