Ana Sayfa Muhasebe Danışmanlık hizmeti veren muhasebecilerin müteselsil sorumlulukları var mıdır?

Danışmanlık hizmeti veren muhasebecilerin müteselsil sorumlulukları var mıdır?

Danışmanlık hizmeti veren muhasebecilerin müteselsil sorumlulukları

529
0

Firma ciro ve aktif büyüklük sebebiyle beyannamelerini kendisi gönderiyor. E- beyanname şifresi bulunmakta. Firma dışarıdan muhasebe danışmanlığı almak istiyor. SMMM olarak sadece danışmanlık sözleşmesi yapıp GİB e tanıtılmadan muhasebe danışmanlık bedeli olarak makbuz düzenlenecektir. Bu durumda SMMM nin firmanın alabileceği herhangi bir cezadan sorumluluğu olur mu?

Danışmanlık hizmeti vermek cezayı gerektiren bir işlem olmaz.

Beyannameleri imzalamadığı sürece müteselsil sorumluluk olmaz.

İSMMMO sitesinden sözleşme iptali yaparken mükellefimiz borcu vardır seçilmediği halde borçlu olarak gözükmektedir. Nasıl borcu yoktur olarak gösterebiliriz?

Sözleşmeler Türmob e- birlik sisteminden yapılmaktadır. Sözleşmelerin teknik düzenlemesi ile ilgi sorun için Türmob Bilgi işlem merkezinden yardım alabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yurtdışından aldığımız danışmanlık faturasına KDV2 uygulamalı mıyız?

Yurt dışındaki firmalara AVM inşaatı kapsamında verilen danışmanlık hizmeti kurumlar vergisine tabi midir?

Danışmanlık ve Benzeri Hizmetlerde Kısmi KDV Tevkifatı Uygulaması

Önceki İçerikGoogle, Youtube, IOS gibi aracı firmalardan elde edilen gelirler için fatura düzenlenmeli midir?
Sonraki İçerikMücbir sebep kapsamında olan firmalar beyannamelerini 27.07.2020 tarihinden önce beyan edebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz