Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında olan firmalar beyannamelerini 27.07.2020 tarihinden önce beyan edebilir mi?

Mücbir sebep kapsamında olan firmalar beyannamelerini 27.07.2020 tarihinden önce beyan edebilir mi?

Mücbir sebep kapsamında olan firmalar beyannamelerini 27.07.2020 tarihinden önce beyan edebilir mi? Mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin kısmi tevkifata tabi alımları için bu mükellefler adına 01 Nisan 2020 – 30 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenecek faturalarda kısmi KDV tevkifatı uygulanacak mı?

569
0

Korona virüs sebebiyle mücbir sebep sayılan hallerde olan mükelleflerin; Nisan, Mayıs, Haziran 2020 tarihlerindeki beyannamelerin veriliş tarihleri Nisan ayı 27.07.2020 tahine kadar tahakkuk edilecek ve ödemesi 27.10.2020 yapılabilecektir. Ertelenen nisan ve mayıs beyannamesini şimdi hazırlayıp 27.10.2020 de ödeyebilir miyim?

Beyanname normal zamanda da verilebilir. Ödemesi ise ertelenen tarihe kadar yapılabilir. Bir engel yoktur.

Mayıs ayında İTKİB firmasına yüz maskesi/virüs koruyucu işçiliği yaptık (iki firmada mücbir sebep kapsamında) faturayı tevkifatlı/ticari e-fatura kestik. Karşı firma hatalı kestiğimizi söylemektedir. Sadece KDV’li kesin demektedir. Doğru mudur?

Karşı taraf doğru söylemiş. Mücbir sebep kapsamında olan mükelleflerin kısmi tevkifata tabi alımları için bu mükellefler adına 01 Nisan 2020 – 30 Haziran 2020 (bu tarihler dâhil) tarihleri arasında düzenlenecek faturalarda kısmi KDV tevkifatı uygulanmayacaktır.

Aşağıdaki linkde bulunan yazımızı inceleyiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/duyuru/31032020_kdv_kismi_tevkifat.pdf

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mücbir sebep kapsamında olan firmalar ne zamana kadar tevkifatsız fatura düzenleyebilir?

Vergi Usul Kanunu’ndaki Mücbir Sebepler Nelerdir?

65 Yaş Üstü Gelir Vergisi Mükelleflerinin Mücbir Sebep Haline İlişkin Beyan ve Ödeme Durumları

Önceki İçerikDanışmanlık hizmeti veren muhasebecilerin müteselsil sorumlulukları var mıdır?
Sonraki İçerikEngelli raporu mayıs ayında biten bir çalışanımızın raporu yenilenmezse haziran ayı bordrosunu nasıl hazırlamalıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz