Ana Sayfa Dünya Danimarka ekonomisi %0,2 oranında büyüdü

Danimarka ekonomisi %0,2 oranında büyüdü

649
0

Danimarka ekonomisi %0,2 oranında büyüdü

Trade Economics’in yayınladığı habere göre, Danimarka ekonomisi, üç aylık dönemde 2019 yılının Aralık ayına kadar olan çeyrekte %0,2 oranında genişledi. Bu rakam, önceki yılın aynı dönemine göre %0,3’lük bir büyüme tahmininden daha düşüktü. Bu, ekonominin %0,9 oranında küçüldüğü 2017 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük GSYİH büyüme oranıydı. Net dış talep, GSYİH büyümesine olumsuz şekilde katkıda bulundu, çünkü ihracat %0,5 düşerken, ithalat %0,1 oranında arttı. Öte yandan, hem hanehalkı tüketimi hem de hükümet harcamaları daha hızlı ilerledi. Bu arada, sabit yatırım oranları toparlandı. Yılın üçüncü çeyreğinde yukarı doğru revize edilen %2,6’lık genişlemenin ardından ekonomi yıllık %1,8 büyüdü.

Danimarka ekonomisi, üç aylık dönemde 2019 yılının Aralık ayına kadar olan çeyrekte %0,2 oranında genişledi. Bu, ekonominin %0,9 oranında küçüldüğü 2017 yılının üçüncü çeyreğinden bu yana en düşük GSYİH büyüme oranı oldu. Net dış talep, ihracat %0,5 düşerken, ithalat %0,1 oranında arttığı için GSYİH büyümesine olumsuz şekilde katkıda bulunmuştur.


Kaynak: Trade Economics / Link: https://tradingeconomics.com/denmark/gdp-growth
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKira geliri beyannamesinde indirim yapılabilecek bağış ve yardımlar nelerdir?
Sonraki İçerikİşyurtları Kurumundan Modern Hayvancılık Tesisleri. 100 hükümlü ve tutukluya hayvancılık ve gıda alanında iş başında meslek eğitim verilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz