Ana Sayfa Mevzuat İşyurtları Kurumundan Modern Hayvancılık Tesisleri. 100 hükümlü ve tutukluya hayvancılık ve gıda...

İşyurtları Kurumundan Modern Hayvancılık Tesisleri. 100 hükümlü ve tutukluya hayvancılık ve gıda alanında iş başında meslek eğitim verilecek.

638
0

İşyurtları Kurumu tarafından Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Müdürlüğü hayvancılık iş kolu bünyesinde yapımı planlanan ve yatırım programına alınan toplam 1.000 başlık damızlık süt sığırcılığı entegre tesisinin 250 başlık bölümünün yapımı tamamlandı ve tesise ait 1.905 m2  kapalı, 2.936 m2  açık alana sahip 250 başlık ilk besi ahırı, alınan 141 adet hayvanla birlikte faaliyete geçirildi.

Proje kapsamında geriye kalan ahırlar, doğumhane, sağımhane, buzağı kulübeleri, yem depoları, gübre çukuru gibi diğer binaların önümüzdeki 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Bu entegre tesislerden elde edilen doğal ve kaliteli et ve süt ürünleri gibi hayvansal gıdalar, kurum işyurdu bünyesinde faaliyet gösteren restoran ve kafeterya iş kollarının ihtiyacına binaen işlenerek tüketilecek, ayrıca halka açık satış mağazası aracılığıyla satışa sunulacak.

Tam olarak bitirildiğinde aynı anda 100 hükümlü ve tutukluya hayvancılık ve gıda alanında iş başında meslek eğitim verilerek, tahliye sonrası iş bulmaları, kendi işlerini kurmaları ve toplumsal yaşama uyum sağlamalarının kolaylaştırılması hedefleniyor.

Fotoğraf Galerisi


Kaynak: Adalet.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDanimarka ekonomisi %0,2 oranında büyüdü
Sonraki İçerikFaaliyet konusu ambalaj malzemelerinin üreticiden temin edilerek satışı olan firmaların gekap beyannamesi vermesi gerekir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz