Ana Sayfa Vergi Faaliyet konusu ambalaj malzemelerinin üreticiden temin edilerek satışı olan firmaların gekap beyannamesi...

Faaliyet konusu ambalaj malzemelerinin üreticiden temin edilerek satışı olan firmaların gekap beyannamesi vermesi gerekir mi?

1088
0

Firmamız esas faaliyet konusu olan poşet karton koli askı ve benzeri ürünlerini imalatçıdan alıp firmalara ticari mal olarak toptan satışını yapmaktadır. Geri kazanım beyannamesi vermek zorunda mıdır?

Bahsettiğiniz ürünlerin satışı için GEKAP beyanı verilemez.

Ancak söz konusu malların satışında(sevkinde) ambalaj malzemesi olarak Kullandığınız koliler için GEKAP beyanı verilir.

 


 

Toptan ve perakende tekstil ürünü satan bir şirket ürünü için baskılı ya da baskısız ambalaj satın almasa da boş geri kazanım katkı payı beyannamesi verecek mi?

Ambalaj faturasız alınmaz. Alınmış ise firmada kayıt dışılığın ispatı olur.

Satılan tekstil ürünleri için kullanılan karton kutu, koli veya diğer ambalaj malzemesi için GEKAP beyanı verilecektir.

 


 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bilgi yazısı

GEKAP Usul ve Esasları yayımlanmıştır.

 

31/12/2019 tarihli ve 30995 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik’in 6 ncı maddesi birinci fıkrasının (c) bendi gereği, Çevre Kanunu’nun ek-1 sayılı listesindeki ürünlere ve bu Yönetmeliğin uygulanmasına ilişkin tanımlayıcı ve açıklayıcı hususlar Bakanlığımızca belirlenmiş olup “Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esaslar” 07.02.2020 tarihli ve 34658 sayılı Bakan Oluru ile yayımlanmıştır.

Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmeliğin Uygulanmasına Dair Usul Ve Esaslar’a erişim için tıklayınız.

Bakanlığımızca yayımlanan bu usul ve esaslar ile geri kazanım katılım payı uygulaması kapsamındaki ürünlerin tanımlanması ve Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik’in genel uygulamalarına ilişkin iş ve işlemler açıklanmaktadır.

Geri Kazanım Katılım Payı uygulamalarına yönelik beyan ve ödeme işlemleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen ayrı bir sistem üzerinden ve yine Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca belirlenen usul ve esaslar uyarınca gerçekleştirilecektir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın geri kazanım katılım payı beyannamesi hakkında duyurusu için tıklayınız.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın beyan ve ödeme işlemlerine ilişkin açıklamalarına erişim için tıklayınız.

Geri Kazanım Katılım Payı uygulamasına ilişkin sorularınız için gekap@csb.gov.tr elektronik posta adresi kullanılabilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşyurtları Kurumundan Modern Hayvancılık Tesisleri. 100 hükümlü ve tutukluya hayvancılık ve gıda alanında iş başında meslek eğitim verilecek.
Sonraki İçerikSponsorluk harcamalarının ne kadarı kira geliri beyannamesinde indirim konusu yapılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz