Ana Sayfa Çalışma Hayatı Cumartesi günü mesai yapan personelin fazla mesaisini nasıl hesaplamalıyım?

Cumartesi günü mesai yapan personelin fazla mesaisini nasıl hesaplamalıyım?

983
0
Cumartesi günü mesai yapan personelin fazla mesaisini nasıl hesaplamalıyım?

İş yerimizde günde 10 saat çalışılmaktadır. Cumartesi günü çalışma yoktur. Cumartesi çalışmaya gelmiş personelin mesaisini nasıl hesaplamalıyım?

Haftalık çalışma süresinde 45 saati aşan çalışma fazla çalışma olup yüzde elli zamlı ücret karşılığında işçiye ödenmesi gerekir.

Fazla çalışma ücreti hesaplaması her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret normal çalışma brüt ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde elli yükseltilmesi suretiyle ödenmesi gereklidir.

Örneğin, brüt saat ücreti 10 TL olan bir işçinin ay içinde 5 saat fazla çalışma yapması halinde normal ücretine ilave olarak 5 x 15 TL üzerinden 75 TL fazla çalışma ücreti alması gereklidir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Cumartesi çalışma olmayan işyerlerinde fazla mesai nasıl hesaplanır?

Tatil Günlerinde Fazla Mesai Yapan Bir İşçinin Ücreti Nasıl Hesaplanır?

İşçinin Fazla Mesaiden Hak Ettiği Serbest Zaman Ne Kadar Sürede Kullandırılmalıdır?

 

Önceki İçerikEnerjisa ilk çeyrekte 297 milyon TL net kar elde etti
Sonraki İçerik6284 Sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Üzerine İnceleme

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz