Ana Sayfa Dünya Çin 2019 yılında AB mal ihracatında üçüncü en büyük ortaklardan biri oldu

Çin 2019 yılında AB mal ihracatında üçüncü en büyük ortaklardan biri oldu

515
0

Avrupa Birliği’ne bağlı istatistik ofisi Eurostat’ın yayınladığı verilere göre, 2019 yılında Çin, AB mal ihracatı için üçüncü en büyük ortak (toplam AB dışı ihracatın % 9’u) ve AB mal ithalatı için en büyük ortak (toplam AB dışı ithalatın % 19’u) oldu.

2009-2019 döneminde AB’nin Çin ile 104 milyar € ile 164 milyar € arasında değişen mal açığında ticareti (ihracattan daha fazla ithalat anlamına geliyor) vardı. 2019 yılında dış ticaret açığı 164 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Hem AB ihracatları hem de Çin ile mal ithalatı için ‘makine ve taşıtlar’, ‘kimyasallar’ ve ‘diğer imal edilmiş mallar’ hakimdir. Birlikte üretilen bu mallar, AB’nin Çin’e olan mal ihracatının %87’sini ve AB’nin Çin’den yapılan mal ithalatının %97’sini oluşturdu.

Üye Devletler arasında Hollanda, Çin’den en büyük mal ithalatçısı (88 milyar €) ve Almanya 2019’da Çin’e en büyük mal ihracatçısı (96 milyar €) oldu.

 

(Avrupa Birliği (AB27) Belçika, Bulgaristan, Çekya, Danimarka, Almanya, Estonya, İrlanda, Yunanistan, İspanya, Fransa, Hırvatistan, İtalya, Kıbrıs, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Hollanda, Avusturya, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovenya, Slovakya, Finlandiya ve İsveç’i içermektedir.

 1 Şubat 2020 itibariyle Birleşik Krallık artık Avrupa Birliği’nin bir parçası değildir.)


Kaynak: Eurostat / Link: https://ec.europa.eu/eurostat/web/products-eurostat-news/-/DDN-20200320-1?inheritRedirect=true&redirect=%2Feurostat%2Fweb%2Fmain
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAvrupa Birliği’nin Çelik Ürünleri İthalatına Uyguladığı Korunma Önlemi için Adım Atıldı
Sonraki İçerikGEKAP kapsamında ödenen vergileri hangi hesapta takip edeceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz