Ana Sayfa Vergi Boya ve boya malzemeleri için GEKAP beyannamesi verilir mi?

Boya ve boya malzemeleri için GEKAP beyannamesi verilir mi?

984
2

Firma kalıp imalatı veya dişli açımı tarzında torna işlemleri yapmaktadır. Burada dişli açımı sırasında veya herhangi bir makina için kullanılan yağlardan dolayı sorumlu sıfatıyla geri dönüşüm katılım payı verecek miyiz?

Kullanılan madeni yağ için GEKAP beyannamesi verilecektir.

 

Pamuklu kumaşa boyama kaşarlanma baskı işleri ile iştigal eden iki mükellefim var. Biri başkalarının ham kumaşını kendi boya ve kimyasallarını kullanarak fason imalat yaparak fatura etmektedir. Diğeri hem fason imalat yapmakta hem de iplikten kumaş örerek boyayıp veya kasarlayıp mamul mal olarak satmaktadır. Bu mükelleflerimin Geri Kazanım katkı payı mükellefiyetleri açılması gerekli midir?

 Boya veya benzeri işlemler GEKAP kapsamında değildir.

 

 

Mükellefim bebe giyim imalatı yapmakta olup bunları jelatin poşetlere koyup toptan satmaktadır. Ambalajlar ile ilgili bildirimi hangi sistem üzerinden yapacağız?

Gekap (Poşet) beyannamesi GİB e beyan bölümünden verilir.

Beyanname, GİB e beyan sistemin den bdp programından 340 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde yer alan usul ve esaslar doğrultusunda vergi beyannameleri, bildirim ve eklerini elektronik ortamda göndermek üzere aracılık yetkisi bulunan meslek mensupları tarafından gönderilecektir. (bdp programında “POŞET “ kodlu beyanname formatı) Meslek mensupları müşterilerinin Beyanname ve bildirimlerini gönderdiği şifre ile poşet beyannamesini de gönderecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEn yüksek kadın istihdam oranı Kastamonu, Çankırı, Sinop bölgesinde görüldü
Sonraki İçerik“Müşavire Danışın” uygulaması hayata geçiyor..

2 YORUMLAR

  1. MÜKELLEFİM OLAN BOYAHANE FİRMASI VAR. BOYADIĞI KUMAŞLARI BAZEN KENDİ POŞETİNE BAZEN DE SAYIN ALDIĞIMIZ NAYLON POŞETLERE KOYUP FİRMAYA GERİ GÖNDERİYOR. GEKAP BEYANNAMESİ VERMEMİZ GEREKİR Mİ???

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz