Ana Sayfa Muhasebe Bordrolu çalışan SMMM’ler çalıştıkları şirketin beyannamelerini kendi şifresi ile mi gönderecektir?

Bordrolu çalışan SMMM’ler çalıştıkları şirketin beyannamelerini kendi şifresi ile mi gönderecektir?

739
0

Bağımlı SMMM olarak bir şirkette çalışmaya başladım. İlgili şirketin vergi beyannamelerini imzalayabilmek için vergi dairesinden ayrıca kendi adıma şifre almam gerekir mi yoksa firmanın hali hazırdaki şifresi ile sadece beyannameyi düzenleyen bölümüne kendi bilgilerimi girmem yeterli olacak mıdır? Bir ara en az 6 aylık bir tecrübe şartı aranmaktaydı sanırım. Bu halen geçerli midir?

 

Bağımlı çalışanlar kendilerine ait şifre alamazlar. Şifre şirket adına alınır. Alınmış şifre varsa o şifre ile beyanname verilmeye devam edilir. Beyannameye sizin bilgileriniz yazılır. Tecrübe konusun da süre söz konusu değildir.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTek İşverenden elde edilen ücret beyan edilecek midir?
Sonraki İçerikAnonim şirketlerde hisse devri tescile tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz