Ana Sayfa Muhasebe Bağımlı olarak çalışanlar ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Bağımlı olarak çalışanlar ticari faaliyette bulunabilir mi?

    457
    0
    Özel bir şirkette SGK’lı çalışmaktayım. Babam adına ticari plakalı aracı var ben almak istiyorum. Oda mensubu olmam dolayısı ile almamda bir sakınca olur mu?

    Bağımlı çalıştığınız için meslek yasasına göre bir engel yok. Ticari faaliyette de kullanabilirsiniz. Bağımsız büro faaliyeti yapmadığınız sürece ticaret yasağı kapsamında değilsiniz.


    Şu anda bağımlı olarak bir şirkette çalışıyorum. Ancak yeni yılda muhasebe ofisi açacağım. Çalıştığım şirketten istifa ederek ayrılacağım. Ofisi Ocak 2021 de ayın 1′ inden 30 una kadar resmi açılış yapsam olur mu?

    Büro açılışı ile ilgi olarak bir süre sınırlaması yoktur. Ocak ayında İstediğiniz tarihte açabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikResen terk eden mükellefin yeniden işe başlaması halinde geçmiş yıllara ait zararların mahsubu yapılabilir mi?
    Sonraki İçerik2020 yılının on bir aylık döneminde ev tekstili ürünleri ve cerrahi maske ürün gruplarını kapsayan hazır eşya ürün grubunda ihracat %16,4 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz