Ana Sayfa Muhasebe Bağımlı çalışan meslek mensupları ayrıca ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Bağımlı çalışan meslek mensupları ayrıca ticari faaliyette bulunabilir mi?

    439
    0
    Bir işyerinde Bağımlı olarak çalışıp, aynı zamanda meslek dışında faaliyet gösteren bir şahıs şirketi kurabilir miyim?

    Bağımlı olarak çalıştığınız firmadan izin alınarak iş yeri açabilirsiniz. (sosyal güvenli mevzuatı gereği) Bağımlı çalışanlar Mesleki faaliyetlerini serbest olarak yapamazlar. 


    4/C’li emekli, aktif olmayan üyeyim. Kızıma ait Eczane işletmesinin, başka bir meslektaşa ihtiyaç olmadan, bilanço esasına göre defterlerini bağımlı SMMM olarak tutabilir miyim?

    Kızınızın beyannamesini göndermek için VUK 340 Seri Nolu Gn.Tb. göre kızınızın bağlı olduğu VD ne müracaat ederek şifre almanız gerekir. VD gitmeden önce odadan “oda kayıt” belgesi almanız gerekir. bu belgeyi VD ibraz edeceksiniz. Bordroya kayıtlı olmanız halinde emekli maaşınızdan kesinti olmaz. Düzenlenecek maaşı bordrosundan GV ve DV ile Sosyal güvenlik destek primi kesilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYabancı ülke vatandaşlarına Türkiye’de verilen sağlık hizmetleri KDV’den istisnadır
    Sonraki İçerikBİST Repo ve Ters-Repo Pazarı’nda Faiz Oran Beklentisi bir önceki anket döneminde % 17,09 , bu anket döneminde % 17,04 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz