Ana Sayfa Çalışma Hayatı Aynı ay içerisinde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alan personellerin...

Aynı ay içerisinde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alan personellerin SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

Aynı ay içerisinde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alan personellerin SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

708
0

Kısa çalışma ödeneği 21.06.2020 de biten personelimiz için 22.06-30.06.2020 tarihleri arası 9 gün nakdi ücret desteğine başvurmadım. Bugün başvursam ödemesini alabilir miyiz?

Kısa çalışma ödeneği sonlanınca kalan bakiye günleriniz için fiili çalışma yoksa nakdi ücret desteği başvurusu yapabilirisiniz. Eksik gün kodu 29 olmalıdır.

01.06.2020-21.06.2020 tarihleri arasında Kısa Çalışmada; 22.06.2020-30.06.2020 tarihleri arasında ücretsiz izinli olan personel SGK bildirgesinde eksik gün kodu olarak 27 mi yoksa 29 kodla mı bildirilmesi daha doğrudur?

Kısa çalışma ödeneği sonlanınca kalan bakiye günleriniz için fiili çalışma yoksa nakdi ücret başvurusu yapabilirisiniz. Eksik gün kodu 29 olmalıdır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHaziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma temmuz ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?
Sonraki İçerikKAYİK dahil bağımsız denetim yetki belgesi için harç ödenip ödenmeyeceği

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz