Ana Sayfa Çalışma Hayatı Haziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma temmuz ayında kısa...

Haziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma temmuz ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

Haziran ayı içerisinde kısa çalışma ödeneği biten bir firma temmuz ayında kısa çalışma ödeneğine başvuru yapabilir mi?

692
0

14.06.2020’de kısa çalışma ödeneği bitip kalan 16 gün için çalışma gösterip 16 günlük SGK’yı yatırırsa, tekrar temmuz ayında firma kısa çalışma ödeneği devam ettirmek isterse yararlanılabilir mi?

Yararlanabilir.

Kısa çalışma ödeneğimiz 24.3.2020 tarihinde başladı 24.6.2020 tarihinde bitti. Yeni Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 1.7.2020 tarihinden itibaren 1 ay uzatıldı.23.06.2020-30.06.2020 tarih aralığındaki aylık sigorta primleri bildirgesi verilecek mi? Yoksa herhangi bir işlem yapılmayacak mı?

Haziran ayı KÇÖ sonlanınca kalan bakiye günleriniz için fiili çalışma yoksa nakdi ücret desteği başvurusu yapabilirisiniz. Eksik gün kodu 29 olmalıdır. Fiili çalışma carsa normal 4/a çalışanı olarak bakiye günleri bildirebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı tarafından iktisap edilecek taşınmazların harç muafiyeti hakkında
Sonraki İçerikAynı ay içerisinde kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği alan personellerin SGK eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz