Ana Sayfa Vergi Arsa satışlarında KDV oranı nedir?

    Arsa satışlarında KDV oranı nedir?

    Arsa satışlarında KDV oranı ne olur?

    654
    0

    İkinci el oto ticaret yapan bir müşterim, yine ikince el oto alım satımı yapan başka bir firmadan 100.000 TL özel matrah ve 2.000 TL komisyon bedeli ile binek oto satın almış bulunmaktadır. Söz konusu aracı müşterimin 105.000 TL’ye satması durumunda faturada nasıl bir yol izlenecektir. Müşterim de özel matraha tabi olacak mıdır?

    Müşteriniz satış bedelinin tamamı üzerinden fatura düzenleyecek %1 KDV hesaplayacaktır.

    Özel matrah uygulaması yapmayacak.

    Sanayi sitesi içinde hem yönetim hem de kooperatif var. Site yönetimi kooperatife ait 2000 metre kare yeri yönetime almak istiyor. Bu satışta KDV var mıdır?

    Kooperatif düzenleyeceği faturada %18 KDV hesaplayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik329,4 milyon lira çiğ süt destek ödemesi 24 Temmuz Cuma günü hesaplara yatacak
    Sonraki İçerikLokanta, Restoran, Kafe, Kıraathane vb. İş Yerlerinin Çalışma Saatlerine Yönelik Kısıtlama Kaldırıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz