Ana Sayfa TTK Anonim şirketler her sene genel kurul yapmak zorunda mı?

    Anonim şirketler her sene genel kurul yapmak zorunda mı?

    Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır.

    325
    0

    Anonim şirketler her sene genel kurul yapmak ve bunu tescil ettirmek zorunda mı?
    MERSİS yetki durumuna baktıgımızda şirket ortaklarının yetkileri 01.12.2024 kadar devam etmekte.

    Türk Ticaret Kanunu 409. maddeye göre anonim şirketler her yıl genel kurul yapmak zorundadır. Genel kurul tutanağı ticaret sicilinde tescil ve ilan edilmek zorundadır. Yetkinin 2024’de sona ermesi genel kurul yapılmayacağı anlamına gelmez.


    Türk Ticaret Kanununun 409. maddesi

    C) Toplantılar

    MADDE 409- (1) Genel kurullar olağan ve olağanüstü toplanır. Olağan toplantı her faaliyet dönemi sonundan itibaren üç ay içinde yapılır. Bu toplantılarda, organların seçimine, finansal tablolara, yönetim kurulunun yıllık raporuna, kârın kullanım şekline, dağıtılacak kâr ve kazanç paylarının oranlarının belirlenmesine, yönetim kurulu üyelerinin ibraları ile faaliyet dönemini ilgilendiren ve gerekli görülen diğer konulara ilişkin müzakere yapılır, karar alınır.

    (2) Gerektiği takdirde genel kurul olağanüstü toplantıya çağrılır.

    (3) Aksine esas sözleşmede hüküm bulunmadığı takdirde genel kurul, şirket merkezinin bulunduğu yerde toplanır.


    Kaynak: İSMMMO, TTK
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim şirketlerdeki hisse devri bedeli döviz ödenebilir mi?
    Sonraki İçerikMükellefiyet açarak grup şirketlerine muhasebe hizmeti verilebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz