Ana Sayfa Muhasebe Alış iadelerini hangi muhasebe hesabında takip etmeliyim?

Alış iadelerini hangi muhasebe hesabında takip etmeliyim?

1088
0

Kozmetik alım-satımı işi ile iştigal eden firmam mal alımı yapmış karşı tarafça faturalar kesilmiştir. Sonrasında alınan malların fiyatında fiyat farkı oluşmuş ve firmam aynı ay içinde karşı tarafa fiyat farkı faturası kesmiştir. Konu ile ilgili 2 ayrı görüş bulunmakta. Bunu netleştirmek adına, firmamın kesmiş olduğu fiyat farkı faturaları 602 diğer gelirler hesabına mı, yoksa malın maliyeti düştüğünden iade mantığıyla 153 ticari mallar hesabının alacak tarafına mı işlenmelidir? Teşekkürler. İyi günler.
(10.12.2018)

602 hesap devletten alınan teşviklerin takip edildiği hesaptır. 602 hesap diyenler hesabın tanımını okumadan hesap ismi ile yorum yapmaktadır. Kullanacağınız hesap elbette 153 hesap olur.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Alış iadelerine ait matrah kümülatif satış satırında gösterilecek midir?

 

Mal İadesi, Değiştirilmesi Halinde KDV Nasıl Uygulanacaktır?

 

Vekil sıfatıyla yabancı şirketlerin katma değer vergisi işlemlerine aracılık hizmetinde KDV iadesi alınabilir mi?

 

Geçmiş yıllara ait fazla alınan kiranın mahkeme kararıyla iade edilmesi nedeniyle geri ödenen kira farklarını gider yazabilir miyim?

 

Alış iadelerine ait matrah kümülatif satış satırında gösterilecek midir?

 

KDV iade talebinde Vergi dairesine hangi belgeler ibraz edilmelidir?

 

 

Önceki İçerikOlağan mali genel kurul ve yönetim ibrası Ticaret Sicil Tesciline tabi midir?
Sonraki İçerikGeriye dönük teşvikler için hangi muhasebe hesabı kullanılmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz