Ana Sayfa Muhasebe Olağan mali genel kurul ve yönetim ibrası Ticaret Sicil Tesciline tabi midir?

Olağan mali genel kurul ve yönetim ibrası Ticaret Sicil Tesciline tabi midir?

999
0

Firma 2017 yılına ait genel kurulu yapıp 2017 yıl mali yılı ibra etmekte. Firmanın ortaklık yapısı, sermaye artırımı gibi değişikleri yok. Bu durumda karar alıp ticari sicile dilekçe ile bilgi vermemiz yeterli mi? Ticaret sicil gazetesinde yer almayabilir mi?

(07.12.2018)

Ticaret Sicili genel kurulda tescile tabi konuların olması halinde bu hususları tescil ve ilan etmektedir, (seçim, esas mukavele tadili, Bağımsız denetçi seçim, gibi,) Bu hususlar dışında kar payının dağıtılması veya ibralar gibi hususlar tescile tabi olmadığından bir dilekçe ekinde noter onaylı genel kurul ve asıl imzalı hazirun cetvelini sicil dosyasına konulması için Ticaret sicile verilmesi yeterli olmaktadır. Tescile tabi konuların olmadığı genel kurullar artık tecil edilmemektedir.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikDekorasyon işi yapan firma hangi muhasebe hesaplarını kullanacaktır?
Sonraki İçerikAlış iadelerini hangi muhasebe hesabında takip etmeliyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz