Ana Sayfa Muhasebe Aktife kayıtlı binanın satışını KDV istisnası ile yaptık beyannamede nasıl göstereceğiz?

Aktife kayıtlı binanın satışını KDV istisnası ile yaptık beyannamede nasıl göstereceğiz?

2483
0

Şirketin aktifine kayıtlı (2 tam yıl süreyle sahip olunulan) binanın satışı gerçekleşti. Kdv kan.17/4-r maddesi gereği kdv istisnasından yararlanarak faturamızı kestik. Kdv Beyannamesinde hangi bölümde göstermemiz gerekiyor? Kısmı İstisnalar bölümünün altında Kdv 17/4-r maddesi bulunuyor. Buraya matrahı yazıp Yüklenilen kısmına “0”mı yazmamız gerekiyor? Yine Kdv beyannamesinde Diğer İşlemler bölümünün altında taşınmaz satışları kısmı var yine burada matrah yazıp vergi kısmına “0” yazıp mı bildirmek mi daha uygun olur?

 

Kısmi istisnalar bölümüne yazılır. Yüklenilen (0) olur. Diğer işlemler bölümüne yazılmaz. Buraya istisna uygulanmayan taşınmaz satışları yazılır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Şirket Aktifine Kayıtlı Arsanın Parsellenerek Satılmasından Elde Edilen Kazançlarda Kurumlar Vergisi İstisnası Uygulanır mı?

 

Şirket Aktifine Kayıtlı Arsanın Satışı kurumlar vergisine tabi midir?

 

Şirket Aktifine Kayıtlı Olmayan Fakat İntifa Hakkı Sahipliği Bulunan Taşınmazın Satışı Kurumlar Vergisi İstisna Kapsamında mıdır?

 

Şirket Aktifine Kayıtlı Olmayan ve Kamuya Ait Taşınmaz Üzerinde Kurulan İntifa Hakkının Satışından Elde Edilen Kazanç İstisna Kapsamında mıdır?

 

Şirket Aktifine Kayıtlı Gayrimenkulun, Finansal Kiralama Firmasına Sat-Geri Kirala Uygulaması İle Satışından Elde Edilen Kar İstisna Kapsamına Girer mi?

 

 

 

Önceki İçerikElektronik Defter (e-Defter) Kullanan Mükelleflerin Dikkatine
Sonraki İçerikPoşet beyannamesi düzenleme kılavuzu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz