Ana Sayfa Vergi Ağustos ayında 2016 yılına ait tebliğ edilen vergi cezaları için 7326 sayılı...

    Ağustos ayında 2016 yılına ait tebliğ edilen vergi cezaları için 7326 sayılı kanundan faydalanabilir miyiz?

    7326 Sayılı kanun bildirim kodları

    346
    0

    Bir mükellefimiz hakkında 7326 sayılı kanun yayınlanmasından önce 2016 yılı ile ilgili KDV incelemesi yapılmış olup (tarhiyat öncesi uzlaşma talebi var) 04.06.2021 tarihi itibariyle vergi inceleme raporu oluşturulmuştur. E-tebligat yoluyla 02.08.2021 tarihinde tebliğ edilmiş 07.08.2021 tarihinde tebligat okunmuştur. Bu mükellefimiz için 7326 sayılı kanundan faydalanabilir miyiz?

    Matrah artırımından her şekilde yararlanılır. Bir engel yok. 

    GİB bdp programındaki beyanname doldurularak verilir. 

    Ancak; tebliğ edilen Vergi ve cezalar için Dava açma ve 7326 sayılı yasaya göre indirimli ödeme hakkı vardır.

    7326 sayılı kanun KDV matrah artırımında her dönem hesaplanan KDV’si bulunan aynı zamanda istisnalı satışları ve kısmen tecil terkin işlemleri de olan firmada beyan EK-14 ile mi yoksa EK-17 ile mi yapılmasını gerekmektedir?

    KDV ARTIRIMI BİLDİRİMLERİ (BİLDİRİM KODLARI )
    1)- Sene içindeki bütün dönemlere ait beyannamelerini veren ve bütün dönemlerde hesaplanan KDV çıkan mükellefler için KDV artırım bildirimi kod: 5/3-a (Ek-14)
    2)- Yıl içinde hiç beyanname vermemiş veya yalnızca 1 ya da 2 dönem beyanname verenler ile vergilendirme dönemleri 3 aylık olup, hiç beyanname vermeyen mükellefler için KDV artırım bildirimi (3 Aylık KDV beyannamesini sadece Nakliyeciler vereiri.) 5/3-b,1c (Ek-15)
    3)-Yıl içinde 12 dönemden az, 2 dönemden çok beyanname veren mükellefler için KDV artırım bildirimi (GV ve KV matrahı artırımı yapılmış olacak) kod ; 5/3-b,2c (Ek-16)
    4)- İstisnalar veya tecil/terkin kapsamına giren işlemler ile BAZI DÖNEMLERDE HESAPLANAN KDV Sİ ÇIKAN mükellefler için KDV artırımı bildirimi (GV ve KV Matrahı artırılarak mukayese yapılır. ) 

    kod ; 5/3-b3 (Ek-17)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Karenaudit veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİsteğe bağlı olarak e-fatura uygulamasına dahil olan firmalar e-defter uygulamasına geçmek zorunda mıdır?
    Sonraki İçerikHizmet Üretici Fiyat Endeksi 2021 yılı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %34,47 arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz