Ana Sayfa Vergi Adi ortaklıktan kaynaklanan borçlardan dolayı %5’lik vergi indiriminden faydalanabilir miyiz?

Adi ortaklıktan kaynaklanan borçlardan dolayı %5’lik vergi indiriminden faydalanabilir miyiz?

Adi ortaklıktan kaynaklanan borçlardan dolayı %5’lik vergi indiriminden faydalanabilir miyiz?

587
0

Konu: Adi ortaklık borçlarından dolayı GVK Mük. 121. maddedeki vergi indiriminden yararlanılıp yararlanılmayacağı hk.

…   Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 121 inci maddesi ve 301 Seri No’lu Gelir Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde belirtilen açıklamalar gereğince, Vergiye Uyumlu Mükelleflere %5 oranında vergi indiriminden yararlanma imkânı getirildiği ve söz konusu maddede belirtilen şartları sağladığınızı ancak 2017 yılına ilişkin vermek istediğiniz kurumlar vergisi beyannamesinde indirimden yararlanmanıza sistemin izin vermediğini, gerekçe olarak ise ortaklığınız bulunan adi ortaklıkların vergi borçlarını zamanında ödemediği belirtilerek…

… ortağı olmanız dolayısıyla vergisel yükümlülükleri ve borçları bakımından müteselsil sorumluluğunuz bulunan adi ortaklığın beyanname üzerine tahakkuk eden vergi borçlarının zamanında ödenmemiş olması nedeniyle şirketinizin Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 121’inci maddesinde yer alan vergiye uyumlu mükelleflere sağlanan vergi indiriminden yararlanması mümkün bulunmamaktadır.

 


Kaynak: İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Gelir Kanunları Gelir ve Kurumlar Vergileri Grup Müdürlüğü 02.01.2019 Tarihli Özelge
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşyerlerinde personellerin hak etmiş olduğu prim, ikramiye, komisyon vb. ödemeleri yapmayan işverenlere uygulanacak cezalar nelerdir?
Sonraki İçerikProjeye dayalı etap etap üretilen motorun geliri yıllara sâri gelir olarak değerlendirilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz