Ana Sayfa Çalışma Hayatı İşyerlerinde personellerin hak etmiş olduğu prim, ikramiye, komisyon vb. ödemeleri yapmayan işverenlere...

İşyerlerinde personellerin hak etmiş olduğu prim, ikramiye, komisyon vb. ödemeleri yapmayan işverenlere uygulanacak cezalar nelerdir?

İşyerlerinde personellerin hak etmiş olduğu prim, ikramiye, komisyon vb. ödemeleri yapmayan işverenlere uygulanacak cezalar nelerdir?

845
0

Asgari ücreti, prim, ikramiye vb ödemeleri yapmayanlar için ceza tutarı

4857 Sayılı Kanunun 32 nci maddesinde belirtilen ücret ile işçinin bu Kanundan veya toplu iş sözleşmesinden veya iş sözleşmesinde’uncu maddesinde belirtilen komisyonun belirlediği asgari ücreti işçiye ödemeyen veya noksan ödeyen, ücret, prim, ikramiye ve bu nitelikteki her çeşit istihkakını zorunlu tutulduğu halde özel olarak açılan banka hesabına ödemeyen işveren, işveren vekili ve üçüncü kişiye bu durumda olan her işçi ve her ay için 236 Türk Lirası (2019 için) idari para cezası

Hesap pusuları vermeyen, ücret kesme cezasını keyfi uygulayan, için ceza tutarı

4857 Sayılı Kanunun 37’nci maddesine aykırı olarak ücrete ilişkin hesap pusulası düzenlemeyen veya işçi ücretlerinden 4587 Sayılı Kanunun 38’inci maddeye aykırı olarak ücret kesme cezası veren veya yaptığı ücret kesintisinin sebebini ve hesabını bildirmeyen 52’nci maddedeki belgeyi vermeyen işveren veya işveren vekiline 857 Türk Lirası (2019 için) idari para cezası,

Fazla çalışma (mesai) ücretini zamanında ödememenin cezası

4857 Sayılı Kanunun 41’inci maddesinde belirtilen fazla çalışmalara ilişkin ücreti ödemeyen, işçiye hak ettiği serbest zamanı altı ay zarfında kullandırmayan, fazla saatlerde yapılacak çalışmalar için işçinin onayını almayan işveren veya işveren vekiline, bu durumda olan her işçi için 416 TL (2019 İçin) Türk Lirası idari para cezası verilir.

 


Kaynak: 4857 Nolu İş Kanunu 102. Maddesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEngelli ve eski hükümlü çalıştırma şartlarına uyup, engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan iş yerlerine uygulanacak ceza nedir?
Sonraki İçerikAdi ortaklıktan kaynaklanan borçlardan dolayı %5’lik vergi indiriminden faydalanabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz