Ana Sayfa Haberler AB Nisan ayında 1.4 milyar euro ticaret fazlası verdi

AB Nisan ayında 1.4 milyar euro ticaret fazlası verdi

804
0
AB Nisan ayında 1.4 milyar euro ticaret fazlası verdi

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat) Nisan ayına yönelik ticaret fazlası verilerini yayımladı.

Buna göre euro bölgesinden AB dışı ülkelere yapılan mal ihracatı Nisan ayında 192.9 milyar euro oldu. Böylece euro bölgesinde ihracat, bir önceki yılın aynı ayına oranla (183.4 milyar euro) yüzde 5.2 artış göstermiş oldu. AB dışı ülkelerden euro bölgesine yapılan ithalat ise Nisan ayında 177.2 milyar euro olarak kaydedildi. Böylece euro bölgesinde ithalat, bir önceki yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında (166.3 milyar euro) yüzde 6.6 artış göstermiş oldu. Sonuç olarak euro bölgesinde Nisan ayında 15.7 milyar euro ticaret fazlası gerçekleşti.

Avrupa Birliği’nden diğer ülkelere yapılan ihracat ise Nisan ayında 171.1 milyar euro olarak kaydedildi. Bir önceki yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında (155.3 milyar euro) AB’den yapılan ihracat yüzde 10.2 artış gösterdi. AB dışı ülkelerden AB’ye yapılan ithalat ise 169.7 milyar euro olarak kaydedildi. Bir önceki yılın aynı ayıyla karşılaştırıldığında (156.3 milyar euro) AB’ye yapılan ithalat yüzde 8.6 artış gösterdi. Sonuç olarak AB’de Nisan ayında 1.4 milyar euro ticaret fazlası görüldü.

 

 


Kaynak: Eurostat
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerik2 yıldır bağımlı olarak çalıştığım şirkette SGK meslek kodumu güncelleyebilir miyim?
Sonraki İçerikGelileo Galilei

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz