Ana Sayfa Muhasebe A.Ş’lerde sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu var mıdır?

A.Ş’lerde sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu var mıdır?

1822
0

Anonim Şirketlerde 2019 yılı için Sözleşmeli avukat bulundurma zorunluluğu nedeniyle aylık ödenecek tutar 2.268 TL olarak belirlendiği görülmektedir. Bu ücret net rakamı mı? KDV ve stopaj tutarı hesaplama ile örnek verebilir misiniz?

 

Belirtilen tutar net ise netten brüte formülü uygulanır. Net bölü 0,98 = Brüt bu rakam üzerinden % 20 GV stopajı yapılır Aynı brütten % 18 KDV hesaplanır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Avukat hukuk fakültesi öğrencilerine verdiği ders için keseceği s.m. makbuzunda stopaj hesaplayacak mı?

 

Anonim Şirketlerde Tüzel Kişilik Perdesinin Kaldırılması

 

TTK İdari Para cezaları

 

 

Önceki İçerik50 Bin Kişilik Yeraltı Şehri – Hem de Türkiye’de
Sonraki İçerikGeçici vergi beyannamesine son fatura bilgisi olarak 7 ay önceki fatura yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz