Ana Sayfa Vergi Kıst dönem kurumlar beyannamesinin bildirimini nereden yapmalıyız?

Kıst dönem kurumlar beyannamesinin bildirimini nereden yapmalıyız?

686
0

31.12.2019 tarihinde tasfiyeye giriş kararı tescil edilen firmamız için kurumlar vergisi beyanı nasıl beyan edilmelidir?

Tarih 31/12/2019 olduğu için tek beyanname verilmesi gerektiği görüşündeyiz.

Kıst dönem işaretlenerek Tasfiyeye giriş seçeneği seçilmesi gerekir.

16.12.2019 tarihinde tasfiyeye giriş kararı tescil edilen firmamız var. Yıllık kurumlar beyannamesini onayladım. Sistem, kıst dönem olarak Başlangıç 2019 Ocak- bitiş 16.12.2019 seçerek beyanname onaylamama izin vermiyor. Vergi dairesini aradığımda interaktif vergi dairesinden kurumlar beyannamesini elle doldurarak vermemi söylediler. Bu işlem uygun mudur?

İnteraktif vergi dairesi sisteminden Beyanname verilmez. KV beyannamesinden kıst dönem seçeneğinden tasfiyeye başlangıç seçilerek verilmesi gerekir. GİB E beyan bölümünden bilgi alınız


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikDünyanın her ülkesinde ATA karnesi kullanılabilir mi?
Sonraki İçerikTüm hanelere EBA için ücretsiz 8 GB’a kadar internet hizmeti tanımlandı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz