Ana Sayfa SGK Üniversite öğrencilerinin stajları süresince SGK bildirimi kimin tarafından yapılır?

Üniversite öğrencilerinin stajları süresince SGK bildirimi kimin tarafından yapılır?

2117
0
Üniversite öğrencilerinin stajları süresince SGK bildirimi kimin tarafından yapılır?

Stajyer üniversite öğrencinin SGK girişi sonrası SGK ve gelir vergisi hesaplaması nasıl olmalıdır?

Üniversite öğrencileri stajlarını, zorunlu staj, üniversite tarafından uygun bulunan zorunlu olmayan staj ve üniversiteden bağımsız olarak isteğe bağlı yapılan staj olarak yapabilmektedirler.

Bu üç tür stajın uygulaması sosyal güvenlik açısından farklı sonuçlar doğurmaktadır.

Ayrıca üniversitelerin bölümlerine göre stajyerlerin hakları değişikliktir.

Üniversite öğrencisi stajyerlerin bu kapsamda okulları tarafından ödenecek sigorta prim oranı, stajyer öğrenci bakmakla yükümlü olunan kişi değil ise % 1’den % 6’ya çıkarılmıştır.

Üniversiteli stajyerlerin tüm bildirimleri okulları tarafından yapılmaktadır. Bunların okulları tarafından SGK’ya tescilleri yapılırken ’19-Stajyer’ sigortalılık kodunun kullanılması gerekmektedir.

Bakmakla yükümlü olunan kişi demek, anne ya da babası üzerinden sağlık yardımı almak ya da anne ya da baba üzerinden ölüme bağlı gelir ya da aylık almak demektir.

Üniversite stajyerlerinin 01.03.2011 tarihinden sonra aylık prim ve hizmet belgesiyle yapılacak bildirimlerinde; bunlardan bakmakla yükümlü olunan sigortalılar için 22 numaralı, bakmakla yükümlü olunmayanlar (sağlıktan yararlanma hakkı olmayan) için ise 43 numaralı belge türleri kullanılacaktır.

Söz konusu belgeleri stajyer öğrencilerin üniversiteleri Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirecek ve primlerini ödeyecektir meslek lisesi öğrencilerinin stajında ise SGK girişi okul tarafından yapılmaktadır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Üniversitede Öğrencilerin Genel Sağlık Sigortalılığı

Çırak ve Mesleki Eğitim Görenlerin Sigortalılığı

 

Önceki İçerikHastaneler tarafından elektronik ortamda bildirimi yapılmayan sağlık raporlarının manuel olarak bildirimi yapılmalı mıdır?
Sonraki İçerikKadın işçinin emzirme izni ne kadardır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz