Ana Sayfa TTK Anonim Şirketlerde Ortak ve Sermaye Yapısı Nasıl Olmalıdır?

    Anonim Şirketlerde Ortak ve Sermaye Yapısı Nasıl Olmalıdır?

    6056
    0

    1- ANONİM ŞİRKETLERDE SERMAYE YAPISI NASIL OLMALIDIR?
    Anonim şirket, bir veya daha çok gerçek veya tüzel kişi tarafından bir ticaret unvanı altında kurulur. Sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız mal varlığıyla sorumlu bulunan şirkettir. Esas sermaye sistemini kabul eden anonim şirketler için sermaye tabanı 50.000-TL ve her bir pay 1 kuruş ve katları değerindedir.

    2- ANONİM ŞİRKET KAÇ ORTAKLA KURULABİLİR?
    Anonim şirketler 1 ortak ile kurulabilirler. Ortak sayısı 250’yi geçtiği takdirde, şirketler Sermaye Piyasası Kurulu Yönetmeliği’ne tabi olurlar.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikAlınan Çekler – Çek Girişi İade – TL
    Sonraki İçerikBanka – Hesaba Para Yatırma – TL

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz