Ana Sayfa Vergi 3. Dönem geçici vergi beyannamesinde gelir olarak görünen bir bakiyeyi 4. Dönem...

    3. Dönem geçici vergi beyannamesinde gelir olarak görünen bir bakiyeyi 4. Dönem geçici vergi beyannamesi verilirken düzeltebilir miyiz?

    404
    0
    1. dönem geçici vergide yenilemek amacıyla satılan araç sehven gelir olarak kaydedilmiştir. 4. Dönem geçici vergide özel fonlara alıp karımızı düşürebilir miyiz? 

     

    1. Dönem geçici vergi beyannamesi düzeltilmesi gerekir.

    2020 9. ayda banka faiz geliri ve vergi kesintisini yanlışlıkla fazla yazmışız. Örneğin 100 TL faiz geliri ve 15 TL vergi kesintisi kaydı yapmamız gerekirken 200 TL, faiz geliri 30 TL vergi kesintisi şeklinde kayıt olunmuş. Kayıtlarımız 642 faiz geliri 193 vergi kesintisi. Bu kaydın düzeltme kaydını nasıl yapmamız gerekir?

    Eski kaydı iptal edilerek Yeni kayıt yapılmalıdır. 

    Yeni kayda göre hazırlanacak Gelir tablosundaki sonuca göre de 2020/3. dönem Geçici vergi beyannamesi için düzeltme beyannamesi verilecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÜçüncü kişilerden yararlanılarak müşterilere verilen tercüme hizmeti ticari kazanç mıdır?
    Sonraki İçerikTİM – TEB Girişim Evi Başvuruları için Son Gün 30 Ocak 2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz