Ana Sayfa SGK 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personel ay içerisinde rapor alırsa eksik gün...

    7252 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personel ay içerisinde rapor alırsa eksik gün bildirim kodu ne olmalıdır?

    7252 sayılı teşvikten faydalanan kişi ay içinde istirahat alırsa bildirimi nasıl yapılır?, Normalleşme teşviki ile birlikte istirahat alınması halinde bildirim nasıl olur?, Muh SGK için düzeltme beyannamesi nasıl verilir?, MUHSGK beyanname iptal ve düzeltmesi nasıl yapılır?

    1150
    0

    Ağustos muhsgk da 7252 sayılı kanunda 20 gün teşvik tanımladığım personelin 8 gün raporu var.

    23 gün prim 8 gün eksik gün bildireceğim ve eksik gün kodum 01 mi olmalıdır?

    Aylık ortalama gün sayısı kadar bu destekten yararlanılabileceğinden, ilgili ayda 07252 kanun numarası seçilmek suretiyle düzenlenmiş olan APHB/MPHB’de bildirilen sigortalının, ayın kalan çalışma günlerinin kanun numarası seçilmeksizin düzenlenecek APHB/MPHB ile Kuruma bildirilmesi mümkündür. Rapor onaylanmalı ve kod 01 olmalıdır.

    Muhsgk’yı onaylarken bazı personellerin eksik günlerinin yansımamış bunlar için iptal/ek yapıp gerekli düzeltmeleri yaptım. Bu personellerin hepsini 7252 teşvikten yararlandırmıştım. Şimdi NÜD almak için teşvikleri silmem gerekiyor tekrardan tüm personeller için iptal yapmaya çalışıyorum ama onayladıktan sonra ”Eski Bildirge Bulunamadı” diye hata veriyor. İlk başta iptal/ek yaptığım için mi böyle uyarı alıyorum acaba. Kısım kısım mı iptal etmem gerekiyor. Ek yaptığımı ayrı asıl olanları ayrı mı yapmalıyım?

    SGK bildirimleri bölümünde hata olması durumunda, düzeltme beyannamesi gönderilmek istenildiğinde “Sigortalı Çalışan Bilgileri” tablosuna sadece iptal edilmek, değiştirilmek veya eklenmek istenilen bilgiler girilmelidir. Daha önce beyan edilmiş ve düzeltme beyannamesinde de yine aynı şekilde kalması istenilen bilgilerin “Sigortalı Çalışan Bilgileri” tablosuna tekrar yazılmasına gerek yoktur. Bu bilgiler için tablo üzerinde yer alan “Bu döneme ilişkin önceki beyannamemde / beyannamelerimde beyan ettiğim sigortalı çalışan bilgilerinin, aşağıdaki tabloda yapmış olduğum değişiklik ve eklemeler dışında aynı olduğunu beyan ederim.” kutucuğunun işaretlenmesi yeterlidir.

    Düzeltme işleminin sadece prim ve hizmet bilgilerine ilişkin olması, vergi kesintilerine ilişkin düzeltme yapılmasını gerektiren bir durum olmaması halinde vergi kesintilerinin önceki beyannamede beyan edildiği şekliyle düzeltme beyannamesinde de yer alması gerekmektedir.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYılsonu enflasyon beklentisi 64 baz puan artışla %11,46’ya yükseldi
    Sonraki İçerikOrganize Sanayi Bölgeleri eylülün ilk 25 gününde, son 6 ayın elektrik tüketimi rekorunu kırdı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz