Ana Sayfa Muhasebe 65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan mükelleflerin beyannameleri ne son ne...

65 Yaş üstü sokağa çıkma yasağı olan mükelleflerin beyannameleri ne son ne zaman verilebilir?

535
0

2019 açılışı olan bir mükellefim 2020 yılında genç girişimcilik yazısı aldı. 2019 yıllık vergide genç girişimcilik istisnasından yararlanabilir miyim?

2019 Geliri için yararlanılır.

Doktor olarak serbest meslek faaliyetini sürdürmekte olan müşterim 65 yaşının üzerinde olduğundan sokağa çıkma yasağı bulunmaktadır. Gelir vergisi beyannamesini ne zaman verme süresi vardır?

Doktor Müşteriniz 2019 Yıllık GV beyannamesini Sokağa çıkma yasağı kalktığı tarihinden itibaren 15 gün içinde verilecek 1. Taksit de aynı sürede ödenecektir. Bu kural sadece Yıllık beyanname ile sınırlı değildir. Tüm beyannameleri için de geçerlidir. (SGK bildirgesi hariç)


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTÜBİTAK Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Destek Grubu tarafından COVID-19 salgınına karşı özel bir çağrı açıldı
Sonraki İçerikUluslararası Ticarette Yük Taşımacılığına İlişkin Alınan Yeni Kararları Açıklandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz