Ana Sayfa Vergi %5’lik vergi indiriminden vergi borcumuz varsa faydalanabilir miyiz?

%5’lik vergi indiriminden vergi borcumuz varsa faydalanabilir miyiz?

614
0

Bir mükellefimiz 2019 yılına ait KDV tahakkukunu 2 gün geç ödedi. Bu durumda %5’lik vergiye uyumlu mükelleflere uygulanan indirim hakkını kaybeder mi?

Vergi borcu GV ve KV Yıllık Beyanname verilmeden önce ödenmesi halinde indirim hakkı kayıp olmaz.

2018 yılı Ekim ayı mükellefiyet tescili yaptıran kişi 2019 kazancından tüm beyanlar yasal süresi içinde verilmiş beyanın verildiği tarihte borcu yok ise %5 vergi indiriminden yararlanabilir mi?

%5 indirimden yararlanmak için GV ve KV yıllık beyanname verilme tarihine kadar borcun olmaması gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSürü Büyütme ve Yenileme Desteği ödemeleri bu hafta başlıyor.. 22.04.2020
Sonraki İçerikIMF Küresel Ekonomik Görünüm raporunda koronovirüs salgını etkisiyle Türkiye ekonomisinin 2020 yılında %5 daralacağını öngördü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz