Ana Sayfa Çalışma Hayatı 23 Mart’ta kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personellerin ücret bordrosunu nasıl hazırlamalıyız?

23 Mart’ta kısa çalışma ödeneğine başvuru yaptığımız personellerin ücret bordrosunu nasıl hazırlamalıyız?

Mart 2020 aylık bildirgede 30 gün çalışma 1 gün 18 kodu ile eksik gün bildirmemiz gerekiyordu?

568
0

23 Mart 2020 tarihinde haftalık 25 saat çalışma yapılacak 20 saat çalışılmayacak şekilde kısa çalışma ödeneğine başvuru yapmıştık. Mart 2020 aylık bildirgede 30 gün çalışma 1 gün 18 kodu ile eksik gün bildirmemiz gerekiyordu?

Eksik gün hesabında parmak hesabı yapılır.

31 gün çeken ayda 1 gün eksik günü olan sigortalının; Prim ödeme gün sayısı 31-1=30 olacağından, Prim ödeme gün sayısı “30” gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı girilmeyecektir. Buna göre 31 gün çeken aylarda 1 gün eksik günü olan bir sigortalı için e-Bildirgeden giriş yaparken, ayın 31 gün çekmesi ve sigortalının eksik gün sayısının da 1 olması nedeniyle Gün bölümüne 31 – 1 = 30 girilmesi gerekiyor. Gün bölümüne 30 girildiğinde sigortalının o ayda tam çalışıldığı kabul edildiğinden, eksik gün sayısı girilmemesi gerekiyor.

Aksi halde, Gün bölümüne 30, eksik gün bölümüne 1 girdiğinizde “Eksik Gün Sayısı ve Sebebi Girilmelidir” şeklinde bir uyarı mesajı ile karşılaşılmaktadır. Bu nedenle, 31 gün çeken aylarda 1 gün eksik çalışması bulunan işçiler için Gün bölümüne 30 girip, eksik gün sayısı ve eksik gün nedeninin ise girilmemesi gerekiyor.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısa çalışma ödeneği alan personel istifa ederse ne yapmalıyız?

İşçi çıkarmanın yasak olduğu dönemlerde istifa eden personel herhangi bir evrak imzalamadan giderse personeli…

Kısa çalışma ödeneği başvurusunu kabul etmeyen personel istifa ederse tazminat alır mı?

Önceki İçerikDünya Bankası Türkiye Uzun Vadeli İhracat Finansmanı Garantisi Projesi için kısmi kredi garantisini onayladı
Sonraki İçerikBingöl’deki depremzedelere hayvan ve yem desteği verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz