Ana Sayfa Vergi 2023 Yılında ödenen doğum borçlanması tutarı yıllık gelir vergisi beyannamesinden indirilebilir mi?

    2023 Yılında ödenen doğum borçlanması tutarı yıllık gelir vergisi beyannamesinden indirilebilir mi?

    2023 yılında borçlanmak suretiyle Sosyal Güvenlik Kurumu’na toptan ödenen doğum ve askerlik hizmeti süresince ödenmeyen aidat ve primlerin, ödeme belgesinin işverene ibraz edilmek suretiyle, ödemenin yapıldığı 2023 yılının ilgili ayından başlamak üzere, söz konusu tutarın tamamı indirim konusu yapılana kadar, safi ücretinizin tespitinde gider olarak indirim konusu yapılması mümkün bulunmaktadır. İstenirse yıllık gelir vergisi beyannamesinden de indirim konusu yapılabilir

    1
    0

    2023 Şubat ayında doğum borçlanması yaptım.81.500 TL ödedim. Bunu yıllık gelir vergisi beyannamesinde Bağ-Kur indirimi olarak düşebilir miyim?

    Yıllık gelir vergisi beyannamesinden 4/1-b primi olarak indirebilirsiniz.

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKredi ödemesi devam eden bir makinenin reel olmayan finansman maliyeti hesaplamasında kullanılacak Yİ-ÜFE Tutarları nasıl bulunur?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz