Ana Sayfa Vergi 2023 Yılına ait kurumlar vergisi beyannamesi ekine enflasyon muhasebesi uygulanmış bilanço mu...

    2023 Yılına ait kurumlar vergisi beyannamesi ekine enflasyon muhasebesi uygulanmış bilanço mu eklenecek?

    Enflasyon düzeltmesi yapanlar 2023 hesap dönemine ait gelir/kurumlar vergisi beyannamesi ekinde, 2023 hesap dönemi sonuna ait bilançonun düzeltmeden önceki hali ile düzeltme sonrasında oluşan haline birlikte yer verilir.

    1
    0

    2023 Yılına ait gelir ve kurum beyanını verirken enflasyon muhasebesi uygulanmış bilanço ile mi beyanname dolduracağız?

    Yıllık GV beyannamesi formatını inceleyiniz. Önceki dönem bilanço
    /Düzelteme öncesi Bilanço/Düzeltme sonrası bilanço 3 sütunda yer almaktadır. Bilançolar doldurulacaktır. Beyanname formatını inceleyiniz KV beyannamesi henüz sistemde yok.

    Buna ilişkin düzenleme VUK 555 no.lu Tebliği’in 52’inci maddesinde belirtilmiştir.

    Enflasyon düzeltmesi yapılan döneme ait gelir/kurumlar beyannamesine eklenecek bilanço

    MADDE 52- (1) Enflasyon düzeltmesi yapma ve geçici vergi beyannamesi verme zorunluluğu bulunan mükelleflerce, enflasyon düzeltmesinin yapıldığı geçici vergi ve hesap dönemlerine ilişkin gelir/kurumlar beyannamelerine düzeltilmiş (düzeltme sonrası) bilanço eklenir.

    (2) Tebliğin üçüncü bölümü kapsamında enflasyon düzeltmesi yapan mükelleflerce, 2023 hesap dönemine ait gelir/kurumlar vergisi beyannamesi ekinde, 2023 hesap dönemi sonuna ait bilançonun düzeltmeden önceki hali ile düzeltme sonrasında oluşan haline birlikte yer verilir.

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik2023 Yılı içinde iş yerini kapatan şahıs bilanço usulüne tabi olanlar enflasyon düzeltmesi yapacak mı?
    Sonraki İçerik2023 Yılında ticari kazancı olanların iş yeri kira gelirlerini beyan etme sınırı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz