Ana Sayfa Muhasebe Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Primlerinin Ücret Bordrosundan İndirimi

    Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Primlerinin Ücret Bordrosundan İndirimi

    1
    0

    Personelimiz kendi adına tamamlayıcı sağlık sigortası poliçesi düzenletip ödemesini yapmıştır. İşveren olarak bordroda gösterme mecburiyetimiz var mı? Varsa eğer sadece taksitlerin ödenen kısmı kadarını mı göstermek gerekir, yoksa tek seferde poliçe bedelini mi göstermek gerekir ?

    Çalışanın ödediği sağlık sigorta primi GVK 63/3. maddesindeki koşullara göre Bordroda hesaplanan GV matrahından indirilir. İş veren bu işlemi yapmak zorundadır.


    Tamamlayıcı Sağlık Sigorta Primlerinin Ücret Bordrosundan İndirimi

    Sigortanın Türkiye’de kurulu ve merkezi Türkiye’de bulunan bir emeklilik veya sigorta şirketi nezdinde yapılmış olması şartıyla; ücretlinin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat sigortası poliçeleri için hizmet erbabı tarafından ödenen primlerin %50’si 

    ile 

    ölüm, kaza, sağlık, hastalık, engellilik, işsizlik, analık, doğum ve tahsil gibi şahıs sigorta poliçeleri için hizmet erbabı tarafından ödenen primler (İndirim konusu yapılacak primler toplamı, ödendiği ayda elde edilen ücretin %15’ini ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamaz.) Ücret bordrosundan indirim konusu yapılabilir. 

    Bunun için sigorta poliçesinin ve prim ödeme dekontlarının iş verene ibraz edilmesi ve ücret bordrosuna yansıtılması talebinde bulunulması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBordrolu Çalışan SMMM Meslek mensupları en fazla kaç mükellefin vergi beyannamesini gönderebilir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz