Ana Sayfa Vergi 2020 yılında 6 Milyon cirosu olan bir firma ne zaman zorunlu olarak...

    2020 yılında 6 Milyon cirosu olan bir firma ne zaman zorunlu olarak e-defter ve e-fatura kullanmaya başlamalıdır?

    2020 Yılında 5 Milyon ciroyu geçenler 1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren e-fatura ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren e-defter kullanmak zorundadır. E-faturaya zorunlu geçenler e-arşiv fatura da kullanmak zorundadır.

    489
    0
    Mükellefimin 2020 yılında altı milyon cirosu vardır. 2021 yılında e defter olacak mı yoksa 01/07/2021 yılında e fatura 2022 yılında e defter mi olmalıdır?

    01/07/2021’den itibaren e-fatura kullanacak, 2022’de e -deftere tabi olacaktır.


    2021 yılı için mükelleflerimizden yılsonu kırtasiye katılım payı yol giderleri ve defter tasdik ücretleri istediğimizde alamıyoruz. Böyle bir ücret tarifesi var mıdır?

    Oda ve Türmob gider karşılığı bedellerin belirlenmesi için liste yayınlayamaz.

    3568 sayılı yasa ve yönetmelik de böyle bir yetki ve görev tanımlaması yoktur.

    Böyle bir liste yayınlanması oda açısından suç olur.

    1990 yılından bugüne kadar liste oda tarafından yayınlanmamıştır. Bu bedeller müşteri ile meslek mensupları ile anlaşılarak alınır ve alınan bedeller için e-smm düzenlenir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 2019 Yılı Sosyal Yardım Faaliyetlerinin Değerlendirilmesi
    Sonraki İçerikOtomobil üretimi 2020 yılı Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre %14 oranında azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz