Ana Sayfa Vergi 2020 /Eylül ayında ihracat faturamızı beyan etmemiş bulunmaktayız. Gerekli düzeltme işlemlerini nasıl...

    2020 /Eylül ayında ihracat faturamızı beyan etmemiş bulunmaktayız. Gerekli düzeltme işlemlerini nasıl ve ne şekilde yapmamız gerekiyor?

    397
    0

    Mükellefin sorunu elektronik ortamda düzenlenmesi gereken fatura düzenlenmemiş kâğıt ortamda düzenlenmiş ve bu şekilde olduğu için mali müşaviri beyan vermemiş. Bu durumla ilgili yapılması gereken nelerdir? 

    Kâğıt ortamında da düzenlense faturalar kayda alınır. Verilmemiş beyannameler VUK 371. maddeye göre pişmanlık ile verilecektir. Beyanname pişmanlık ile verilmesi ile sorumluluk söz konusu olmaz.

     

    2020 /Eylül ayında ihracat faturamızı beyan etmemiş bulunmaktayız. Gerekli düzeltme işlemlerini nasıl ve ne şekilde yapmamız gerekiyor?

    2020/9 dönem KDV beyannamesi için düzeltme beyannamesi vermeniz gerekir. (Özel onaylı) Diğer taraftan 2020/3 ve 4. dönem Geçici vergi beyannamesi içinde düzeltme beyannamesi verilmesi gerekir.


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhracatta Vergi İadesi
    Sonraki İçerikSosyal medya fenomenlerinin ve Youtuberların vergilendirilmesi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz