Ana Sayfa Vergi Yurtdışı reklam faturalarındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

Yurtdışı reklam faturalarındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?

851
0

Bir Ltd. Şti. firmamız (facebook ) üzerinden reklam hizmeti almaktadır. Bize faturalandırılan tutar bilgisinde KDV hesaplanmıştır. Bu durumda biz KDV 2 Düzenlemeli miyiz? Bu firmanın Facebook Türkiye’de temsilciliği bulunmakta mıdır?

KDV hesaplamasını ancak Türkiye deki firma yapar. Firma yurt dışında ise Sorumlu sıfatı ile KDV beyanını Hizmeti alan Türkiye’deki firma yapar. Yurt dışından gelen faturada vergi ve benzeri ödemeler maliyet unsurudur. KDV indirimi olmaz.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışı reklam faturalarında 1 ve 2 no.lu KDV dışında %15 stopaj var mı?
Sonraki İçerikHizmet sözleşmesi devri ile önceki dönem hakları yüklenilen çalışana sonradan ödenen kıdem tazminatı gider yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz