Ana Sayfa Çalışma Hayatı Hizmet sözleşmesi devri ile önceki dönem hakları yüklenilen çalışana sonradan ödenen kıdem...

Hizmet sözleşmesi devri ile önceki dönem hakları yüklenilen çalışana sonradan ödenen kıdem tazminatı gider yazılabilir mi?

1037
0

Hizmet sözleşmesinin devri ile işçinin tüm hakları ve yükümlülükleri ile başka bir işletmeye devredilmesi durumunda hizmet sözleşmesini devir alan işverence devir tarihinden sonra işçinin işten ayrılması nedeni ile önceki işverenin yanında çalıştığı dönemi de kapsayan kıdem tazminatı ödemesinin tamamı kurumlar vergisi matrahının hesabında indirilecek gider olarak kabul ediliyor mu?

Yeni İşveren tarafından ödenen tazminatın giderleşeceği eski işverene ait olan kısmın ise KKEG olarak kayıtlara alınacağı görüşündeyiz. Maliyeden özelge almanızı öneririz.

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYurtdışı reklam faturalarındaki KDV’yi indirim konusu yapabilir miyiz?
Sonraki İçerikYıl içerisinde ödenmeyen geçici vergiler kurumlar beyannamesinden indirim konusu yapılacak mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz