Ana Sayfa Vergi Yurt dışında matbaa makineleri olan bir kişi bunları Türkiye’ye getirip burada iş...

    Yurt dışında matbaa makineleri olan bir kişi bunları Türkiye’ye getirip burada iş yapabilir mi?

    142
    0

    Cezayir’de matbaa makineleri olan bir mükellef makineleri Türkiye’ ye getirip burada iş yapmak istiyor. Ne tür vergiler ödemesi gerekir, bu konuyla alakalı her hangi bir teşvik var mıdır? Ayrıca mükellefimin ticari kamyoneti de var. Onu da buraya getirmesinde her hangi bir sakınca var mıdır?

    Yurt dışın ithal edilen mallar (matbaa makinesi -Kamyonet) için Gümrük Vergisi ,KDV ve ithal edilen mal ÖTV ne tabi ise ÖTV tahsil edilir. Teşvik konusunda bilgimiz yok.


    BENZER İÇERİKLER

    Yurt dışından getirilecek emtia ve makineler ithalat rejimi kapsamında başta gümrük vergisi olmak üzere vergilendirilir ve ithalat prosedürleri uygulanır. Türkiye’de yatırım teşvik belgesi alınır ve bu makineler yatırım teşvik belgesine bağlı olarak getirilirse gümrük vergisi, KDV vb. bazı vergilerden istisna tutulabilir. Sağlanan teşvikler, sektör, bölge, yatırım tutarı, istihdam sayısı gibi unsurlara bağlı olarak farklılık göstermektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFarklı bir şehirde geçici olarak çalışacak personel için kiralanan konutun bildirimi vergi dairesine yapılacak mı?
    Sonraki İçerikStok affı muhasebe kaydı örneği

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz