Ana Sayfa Vergi Farklı bir şehirde geçici olarak çalışacak personel için kiralanan konutun bildirimi vergi...

    Farklı bir şehirde geçici olarak çalışacak personel için kiralanan konutun bildirimi vergi dairesine yapılacak mı?

    124
    0

    Merkezi İstanbul da olan mühendislik firması farklı bir şehirde aldığı geçici işten dolayı orada personelin konaklaması için konut kiralamıştır. Bunun için şirketin yapması gereken bildirimler nelerdir?

    Vergi Dairesine bilgi verilecek. Kiralanan konut için ödenen brüt kiradan % 20 GV stopajı yapılacak. Çalışanların ödenen ücretler için Normal bordro yapılarak gerekli kesintiler yapılır, muhtasar ile beyan edilir.


    BENZER İÇERİKLER

    Limited şirketimiz imalathane olarak genel kurul kararı ile merkezden ayrı olarak imalathane açılışı yapmak istemektedir. İmalathanemizi mükellefiyetiz şube olarak açılış yapmak istiyoruz İmalathanemizin ticaret sicilinden tescil edilme zorunluluğu var mıdır?

    Ticaret siciline kayıt yaptıracak, VD bilgi verilecektir.


    Yeni şirket açılışında eş zamanlı olarak şube de açabilir miyiz?

    Şirket kuruluşu olmadan şube açılışı olması imkânı bulunmamaktadır, öncelikle tüzel kişiliğin tescili gerekir ki defterleriniz onaylansın, sonrasında şube açılış işlemleri yapılması gerekmektedir.


    Şirketlerde şube açılışı tescile tabi midir?

    İstanbul’da bir limited şirket alt kattaki imalathanesine kapasite raporu almak için şube açmak istiyor.
    Daha önceki yıllarda şube açılışı tescil şartı yoktu. Artık şubeler için tescil şartı var mıdır?

    TTK ve Ticaret Sicili Yönetmeliği gereği geçmişte de, mevcut düzenlemelerde de tescili gereklidir. Şubenin tescil edilmemesi halinde kapasite raporunun alınması mümkün olamayacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİkramiyeler kıdem tazminatı hesabında dikkate alınacak mıdır?
    Sonraki İçerikYurt dışında matbaa makineleri olan bir kişi bunları Türkiye’ye getirip burada iş yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz