Ana Sayfa Dünya Yaptırım krizinin ardından ABD ve Türkiye arasında ilk ikili görüşme

Yaptırım krizinin ardından ABD ve Türkiye arasında ilk ikili görüşme

792
0

Yaptırım krizinin ardından ABD ve Türkiye arasında ilk ikili görüşme

Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’yi hedef alan yaptırım kararının ardından iki ülke arasında ilk üst düzey görüşme Singapur’da yapıldı. Bir araya gelen iki ülke dışişleri bakanları “sorunun çözülmesi için çalışma” konusunda anlaştı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme Singapur’da yapıldı. Çavuşoğlu, Singapur’da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Bakan Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Pompeo’nun görüşmesi TSİ 07.30’da başladı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin hemen ardından ABD Dışişleri Bakanlığından açıklama yapıldı. Açıklamada tarafların sorunun çözülmesi için çalışma noktasında anlaştığı duyuruldu.

Son olarak Singapur’da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos’ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz’da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.


Kaynak: Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikYunanistan ekonomik krizi sona mı eriyor?
Sonraki İçerikAlmanya’da mülteci karşıtlığı yükseliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz