Ana Sayfa Vergi Yanlış düzenlenen faturadaki KDV’yi indirim konusu yapılmasının bir sakıncası olur mu?

    Yanlış düzenlenen faturadaki KDV’yi indirim konusu yapılmasının bir sakıncası olur mu?

    599
    0

    Tek ortaklı faaliyeti danışmanlık olan limited şirket için bir daire kiraladık. Kirası 4.000 TL tamamı üzerinden malumunuz stopaj hesaplanacak. Ayrıca tek ortak bu dairede ailesi ile birlikte de ikametgâh edecek. Bu durumda kiranın tamamından stopaj uygulanacaksa yine tamamını gider olarak yazabilecek miyiz?

    Ödenen kiranın tamamı üzerinden GV stopajı yapılır.

    Kira giderinin tamamı yazılır.

    Elektrik, su ve diğer giderlerin yarısının yazılması GVK 68. maddesine gör S. meslek mensupları içindir.

    %1 veya %8 li düzenlenmesi gereken KDV’li satışta, genel oran %18 den düzenlenmesinin mahsuru olur mu?

    Karşı taraf için sıkıntı olur. İndirmesi gereken kadar indirecek kalan kısmı KKEG olarak kayıtlara alması gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi Temmuz 2020’de yıllık %20,2 arttı
    Sonraki İçerikMaliye, yurt dışında parası olanların peşinde, ya gurbetçiler?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz