Ana Sayfa SGK Virüs salgını dolayısıyla kendisi iş yerini kapatan bir işveren personellerinin SGK bildirimini...

Virüs salgını dolayısıyla kendisi iş yerini kapatan bir işveren personellerinin SGK bildirimini nasıl yapmalıdır?

508
0

Tekstil firmamız devlet tarafından kapatılmadı lakin işyerinde covid – 19 salgından dolayı Nisan, mayıs ayları için işyerimizi kapatacağız. Nisan ve mayıs ücret bordolarında işçiler çalışma olmayacağı için SGK bildirimlerini nasıl yapacağız?

İşyerinizin çalışmadığı dönemler için fili çalışma olmadığından APHB’de sıfır gün sıfır kazanç bildirmeniz gereklidir. Ancak çalışılmayan bu dönemler için işçinin hangi eksik gün koduna tabi olacağı işyerinizin alacağı yönetim kararı ile işçi ve işverenin anlaşması sonucu belirlediğiniz yol haritanıza göre olacaktır. İşçileri yıllık ücretli izinleri kullandırabilir telafi çalışması yaptırabilir kısa çalışma talebinde bulunabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİhraç edeceğimiz ürünün üretiminde kullanılmak üzere ithal edilen girdilere ne tür kolaylıklar sağlanır?
Sonraki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Alanlar için Yeni Eksik Gün Kodu Oluşturuldu. 07.04.2020

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz