Ana Sayfa Vergi Vergide Hesap Dönemi Nedir?

    Vergide Hesap Dönemi Nedir?

    5431
    0

    1- DEFTERLER NEYE GÖRE VE NASIL TUTULUR?
    Defterler hesap dönemi itibariyle tutulur. Kayıtlar her hesap dönemi sonunda kapatılır ve ertesi dönem başında yeniden açılır.

    2- HESAP DÖNEMİ DENİLEREK KASTEDİLEN DÖNEM NEDİR?
    Hesap dönemi normal olarak takvim yılıdır.
    Şu kadar ki, takvim yılı dönemi faaliyet ve muamelelerinin mahiyetine uygun bulunmayanlar için, bunların müracaatı üzerine Maliye Bakanlığı 12’ şer aylık özel hesap dönemleri belli edebilir.

    3- YENİDEN İŞE BAŞLAMA HALLERİNDE HESAP DÖNEMİ NEYE GÖRE BELİRLENİR?
    3.1- Yeniden işe başlama veya işi bırakma hallerinde, hesap dönemi içinde bir yıldan eksik olan faaliyet süresi, hesap dönemi sayılır.
    3.2- Özel hesap dönemi tayin edilenlerin ticari ve zirai kazançları, hesap dönemlerinin kapandığı takvim yılının kazancı sayılır.

    Kaynak: Vergi Usul Kanunu

    Tarih: 9 Şubat 2017

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikLüksemburg’dan Volkswagen’e Dava!
    Sonraki İçerikKimler Ambar Defteri Kullanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz