Ana Sayfa Vergi Vergi yapılandırmasını yaparsak varlıklar üzerindeki haczi kaldırabilir miyiz?

    Vergi yapılandırmasını yaparsak varlıklar üzerindeki haczi kaldırabilir miyiz?

    442
    0
    2020 Ocak ve şubat aylarına ait muhtasar beyannamelerimizde eksik bildirim yaptığımızı tespit ettik.  Beyannameyi pişmanlık ile vermem mi doğru veya pişmanlık ile vermeyip 7256 sayılı kanun kapsamında yapılandırabilir miyim?

    7256 sayılı kanun da böyle bir düzenleme yok. Düzelteme beyannamesini VUK 371. maddeye göre pişmanlık ile verilir.


    Vergi dairesince haczedilmiş bir mal üzerindeki rehin durumu yapılandırma kapsamında borcu taksitlendirilince çözülür mü? 

    Uygulamada taksitlendirilmiş borçları ilk iki taksidi zamanında ödenmesi halinde haciz işlemi kaldırılmaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYeni aldığımız binek aracın gider kısıtlaması kapsamında muhasebe kaydını nasıl yapmalıyız?
    Sonraki İçerikEmekli ve şirket ortağı olan kişi, tek meskeni için emlak vergisi öder mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz