Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan kişilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?

    Vergi mükellefi olmayan kişilere düzenlenen faturalarda KDV tevkifatı yapılır mı?

    502
    0

    Yeni KDV tevkifat listesinde inşaat işleri için de tevkifat var. Anlamadığım bir hususu sormak istiyorum. Bir şahıs arsasına fabrika binası yaptırmak istiyor. Ruhsat değeri 15 milyondur. Ancak her hakkedişimiz 2-3 milyon civarında ve yıllara sâri iş değil. Burada kestiğimiz bu faturalarda tevkifat uygulayacak mıyız? Kişi vergi mükellefi değildir?

    KDV mükellefi olmayanlara düzenlenecek faturada KDV tevkifatı olmaz.

    Yük taşımacılığı 2/10 KDV tevkifat uygulaması sadece tebliğde belirtilen belirlenmiş alıcılara yapılan yük taşıma işlerinde mi uygulanacaktır? A Limited şirketi B limited şirketine veya başka bir ifade ile kesilecek tüm yük taşıma faturalarda KDV tevkifatı uygulanacak mı? 

    https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/PratikBilgiler/2021_vergi/10.pdf


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKar Dağıtmama Stopajı
    Sonraki İçerikAylık en yüksek reel getiri %0,25 oranında mevduat faizinde (brüt) oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz