Ana Sayfa SGK Vergi dairesi tarafından resen terki yapılan bir şirketin ortağının Bağkur kaydı kapanır...

    Vergi dairesi tarafından resen terki yapılan bir şirketin ortağının Bağkur kaydı kapanır mı?

    Anonim Şirket Kurucu ortakları Bağkur’lu olmak zorunda mı? Ticaret Odası kaydı kapanmayan limited şirket ortağının Bağkur sigortalılığı kapanır mı?

    2573
    0

    Vergi dairesi tarafından resen terk yapılan limited şirketin ortağının bağkur tescili nasıl kapatabiliriz?

    Şirket tasfiye edilmeden kapanamayacağından BAĞ-KUR’un kapanmayacağını görüşündeyiz.

    Bir anonim şirket kuruluşu yaptık. Yönetim kurulu üyesi olmayan kurucu ortaklar bağkurlu olmak zorunda mıdır?

    5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 4. Maddesinin (b) bendi ile anonim şirketlerin yönetim kurulu üyesi olan ortaklarının bu faaliyetlerinden dolayı sigortalı (Bağ-kur sigortalısı) olacakları belirtilmiştir.

    Kurucu ortaklar ya da yönetim kurulunda olmayan anonim şirket ortakları ise zorunlu sigortalılık kapsamında değerlendirilmemiştir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) GÜNCEL UYGULAMALAR
    Sonraki İçerikTorba yasa Meclis’te, yapılandırma nerede?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz