Ana Sayfa Vergi Vergi dairesi tarafından incelemeye alınan bir firma 7326 sayılı kanun kapsamında matrah...

    Vergi dairesi tarafından incelemeye alınan bir firma 7326 sayılı kanun kapsamında matrah artışından faydalanırsa incelemeden çıkar mı?

    7326 Sayılı kanun matrah artışı

    368
    0

    Ltd.Şti olan mükellefimiz 2017 yılı için bir firmadan aldığı sahte fatura nedeni ile sınırlı incelenmeye alınmıştır. İnceleme sonucunda Ö.U:C .kesildi ve bu cezalar tahakkuk ettirilip ödendi. Ancak şimdi mükellefine Vergi Dairesinden ‘Olumsuzluğun Giderilmesi ‘konulu bir yazı tebliğ edilmiş ve tebliğde ‘Özel Esaslara’ tabi olmaması için 2017 yılında incelenmeye neden olan faturaların alışlardan çıkarılarak KDV yönünden düzeltme yapmamızı istiyor
    1-Şimdi biz bu yazıya istinaden KDV düzeltmesi yapmak zorunda mıyız? 

    2-Mükellef 2017-2020 yılları arasında 7326 matrah artırım yaptı. Buna rağmen yine de düzeltme gerekir mi? 

    Olumsuzluğu giderilmesi konusunda bilgimiz yok. 7326 SK yararlanılmış ise İnceleme yapılmaz.


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAteşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Yönetmelikte Yapılmış Değişiklikler
    Sonraki İçerik2021 yılında alınan binek aracın ne kadarlık kısmı gider olarak kullanılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz